Đoković završio započeto
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pošto je savladao Ukrajinca Sergeja Stahovskog sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:1.
Duel Đokovića i Stahovskog prekinut je u četvrtak zbog mraka nakon dva seta, a u nastavku meča Đoković je bez problema dobio i treći set za plasman u narednu rundu. Protivnik Đokovića u trećem kolu biće Nemac Filip Kolšrajber koji je pobedio Huana Karlosa Ferera sa 3:2. Taj meč je takođe prekinut u četvrtak zbog mraka na startu petog seta.
Najbolji srpski teniser je u četvrtak prvi set dobio relativno rutinski (6:3), ali je bilo vidljivo da ne igra na najboljem nivou. Sa druge strane Ukrajinac se odlično kretao i bio je veoma raspoložen.
Epilog toga bilo je 3:0 na startu drugog seta i brejk lopta za Stahovskog za 4:0. Đoković je ipak dobio taj gem, i to je bio ključ drugog seta. Stahovski je uspeo da dobije svoj naredni gem za 4:1, ali onda je Novak podigao svoju igru na viši nivo, dobio je narednih pet gemova (dva brejka) i rešio je i drugi set u svoju korist (6:4).
U trećem delu Đoković je od samog starta bio skoncentrisan, i vrlo brzo je poveo sa 5:0. Stahovski je uspeo da vrati jedan brejk, ali je odmah nakon toga ponovo izgubio servis i meč.
"Mislim da je drugi set bio ključan. Stahovski je vodio sa 4:1, bio motivisan da pobedi, iskoristio je moju defanzivnu igru, iako zbog visine ne deluje kao igrač koji je efikasan na šljaci. To je, međutim, varka, što se moglo videti i danas. Izvadio sam ipak i taj set, a današnji je bio rutina", rekao je Đoković novinarima posle pobede.
Četvrti nosilac Rolan Garosa rekao je da očekuje teže mečeve u nastavku turnira.
"Kao i na svakom grend slemu, što smo bliže kraju to su protivnici nezgodniji i iziskuju mnogo više truda nego u prvih par kola. Meni nije išlo u korist što nisam imao relativno dug meč u prvom kolu i dugih poena da uđem u ritam. Danas je bilo malo bolje. U sledećem kolu me očekuje jedan od specijalista za šljaku, tako da očekujem dug meč sa mnogo više napora", istakao je Đoković.